1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
:

Mult succes în noul an şcolar!

Distinşi colegi profesori, dragi elevi și părinți!

Începem și anul școlar 2021-2022 în condiții speciale, împreună fiind provocați să facem față unor reguli în continuare stricte, fără să ne pierdem însă dorința de a ne întâlni și de a colabora, pentru a reuși să ne atingem obiectivele. Chiar și în aceste condiții, trăim bucuria reîntâlnirii în spațiul școlii și ne dorim să construim împreună un mediu sigur pentru fiecare dintre noi. Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iași îşi deschide astăzi larg porţile pentru un nou an şcolar, ancorat în realitatea pe care o trăim şi o resimţim cu toţii.

Felicitându-vă pentru reușitele voastre din anul școlar 2020-2021, noi, personalul didactic și nedidactic de la Liceul Tehnologic ”Petru Poni”, ne exprimăm speranța ca parteneriatul școală-familie-comunitate locală să asigure îndeplinirea obiectivelor propuse, începând cu prioritatea protejării sănătății tuturor. Mai mult ca oricând, funcționarea parteneriatului dintre toți factorii implicați în procesul educațional este esențială pentru o activitate desfășurată la nivelul calitativ dorit.

Dragi elevi,

Începerea şcolii sub aceste auspicii este într-adevăr o provocare, dar şi o datorie faţă de voi, elevii noștri, de a vă crea un ambient educaţional sigur, pentru a vă forma. Am resimţit împreună sentimente diverse în anul şcolar recent încheiat. Această pandemie ne-a scos din zona de confort și a zdruncinat viața noastră, a tuturor. Am conştientizat la finele anului şcolar trecut care sunt nevoile şi cum trebuie să ne organizăm pentru a fi mai eficienţi. Am căutat soluţii de a merge mai departe şi de a ne adapta vremurilor pe care le traversăm.

Nu trebuie să ne fie frică! Procesul de învățare trebuie să continue! Aceasta este deviza noastră. Împreună, profesori, elevi și părinţi, va trebui să abordăm cotidianul educațional mai atent, mai implicat, mai serios și mai conștiincios! Deopotrivă, noi toți!

Din fericire, începem școala cu prezența fizică a elevilor în bănci, dar suntem pregătiți ca, în funcţie de situaţia epidemiologică, să ne adaptăm, oferind tuturor elevilor posibilitatea de a intra în contact cu profesorii lor atât faţă în faţă, cât şi online. Vă asiguram, dragi părinţi, că întreg personalul școlii depune eforturi pentru ca educația să continue în condiţii bune.

Sunt convinsă că vom da dovadă de înțelepciune, unitate, maturitate și empatie în această perioadă dificilă. Este extrem de important să îi educăm pe copii să respecte măsurile igienico-sanitare, de distanțare și să nu inducem teama, frustrarea și gândirea negativă, comunicând pentru cultivarea stării de bine şi de încredere. Cu toții avem temeri, dar ÎMPREUNĂ trebuie să facem eforturi de a le depăși, să rămânem optimiști și responsabili. Noi, oamenii şcolii, suntem alături de elevii noştri şi de dumneavoastră, părinţii. Ceea ce mă face încrezătoare în desfăşurarea noului an şcolar este curajul și elanul tinerilor de a-şi continua viaţa şi în aceste condiţii, implicit viaţa şcolară. Lucrurile vor funcționa doar dacă vom fi solidari în a face faţă acestor provocări, dacă ne vom gândi nu doar la noi înșine, ci și unul la celălalt.

Dacă lumea se va îmbunătăți, va fi datorită vouă, generaţiei care traversaţi această realitate. Din punctul meu de vedere, voi nu sunteţi generaţia de sacrificiu, voi sunteți tinerii curajoşi şi responsabili care vor câştiga lupta cu vremurile, vor ieşi căliţi şi capabili de a face faţă oricăror provocări, cei care vor aşeza viaţa noastră pe noi şi autentice fundamente valorice. De-a lungul istoriei, omenirea a mai trecut prin perioade grele şi de fiecare dată a ieșit mai puternică pentru că o nouă generație, tineri ca voi, a învățat din greșelile trecutului și a îmbunătățit lucrurile.

Am toată încrederea că veți decide să vă bazați pe valori durabile, cum ar fi onestitatea, munca asiduă, responsabilitatea, corectitudinea, generozitatea, respectul față de ceilalți. Susțineți-vă unul pe celălalt pentru drepturile fiecăruia! Lăsați în urmă toate vechile moduri de gândire care ne despart uneori și așezați lumea pe un drum diferit, prin strădania de a învăţa, de a performa la disciplinele prin care vă veți forma ca specialişti, prin conduita axată pe valori! Performanțele voastre din anii trecuţi vă recomandă ca tineri ce fac cinste școlii noastre.

Și acest nou și complicat an școlar va face parte din istoria școlii noastre, dar și din povestea vieții fiecăruia dintre voi. Credem în inteligența și inspirația voastră în asumarea învățării chiar și în aceste condiții și suntem convinși că împreună vom reuși să ne atingem obiectivele. Vă rugăm să vă protejați sănătatea, premisă esențială pentru obținerea performanțelor școlare.

Bobocilor din clasa a IX-a le doresc bun venit în liceul nostru! Vă dorim să reușiti să vă integrați în viața școlii și prin voi, să îmbogăţim în viitor rezultatele școlii.

Distinşi colegi profesori,

Profesionalismul și responsabilitatea ce vă caracterizează ne dă speranța că vom reuși să desfăşurăm şi în acest an şcolar un act educaţional calitativ. Scenariile de funcționare a școlii din această perioadă cer, este adevărat, eforturi suplimentare din partea tuturor, dar împreună, cu empatie, cu colegialitate, cu puterea de a ne pune în practică nobila misiune pe care o avem – indiferent de condiţii, vom reuși.

Autorităţile locale ne sunt şi ne vor fi alături prin suportul legislativ, material şi tehnologic, pentru a face față situațiilor speciale cu care ne confruntăm.

Vă doresc un an şcolar în care să rămânem sănătoşi, să putem asigura elevilor noştri şansa la educaţie.

Tuturor – profesori, elevi şi părinți –, multă sănătate, încredere și putere!

Mult succes în noul an școlar!

Consuela ROȘU,

Director Liceul Tehnologic ”Petru Poni” IașiCONTABILITATE

Buget de venituri si cheltuieli - 2016

Buget de venituri si cheltuieli - 2017

Buget de venituri si cheltuieli - 2018

Buget de venituri si cheltuieli - 2019

Buget de venituri si cheltuieli - 2020 si raport de executie

Proiect buget de venituri si cheltuieli - 2021

DECLARATII DE AVERE

Rosu Consuela-Declaratie de interese- mai 2021

Rosu Consuela-Declaratie de avere - mai 2021