1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
:

Biblioteca Arborilor - ianuarie 2018

Vineri, 19 ianuarie 2018, începând cu ora 10.00, Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași organizează o nouă întâlnire din cadrul ediției a III-a a proiectului  Biblioteca arborilor, care se va desfășura la sediul ApaVital din Copou.

Ing. Roxana Anghel de la Facultatea de Horticultură (USAMV Iași) va prezenta elementele principale ale următoarei etape a proiectului, care constă în modalitatea de catalogare a arborilor și arbuștilor identificați în ediția precedentă și care va avea ca rezultat o broșură ce va conține fișele de monitorizare ale arborilor importanți din curtea USAMV și ale celor din parcul dendrologic gestionat de ApaVital. De asemenea, broșura va mai cuprinde legende legate de speciile arborilor și arbuștilor identificați, pentru această parte elevii având misiunea de a cerceta cărțile din colecțiile bibliotecii, fiind coordonați de prof. Beatrice Borș.

Pentru realizarea celor expuse, elevii de la profilul „Resurse naturale și protecția mediului” de la Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași, coordonați de prof. Monica Trupină, prof. Sorina Andriev și Beatrice Borș, vor fi îndrumați de către studenții de la profilul Protecția Mediului și de către reprezentanți ai Agenției de Protecție a Mediului din Iași.

Proiectul este o inițiativă a Bibliotecii Județene „Gh. Asachi” Iași și este realizat în parteneriat cu ApaVital Iași, Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Științe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi, Agenția pentru Protecția Mediului Iași și Liceul Tehnologic „Petru Poni” din Iași.

„Biblioteca arborilor” se desfășoară în cadrul proiectului Intersecții al Bibliotecii Județene Iași, care valorifică suprapunerea dintre literatură și diferitele ramuri ale științei.