1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
:

Activitate la Biblioteca Județeană Gh. Asachi

Genuri literare minore, genuri literare majore?”

Astăzi, 11 martie 2016, în Sala de lectură a Bibliotecii Județene Iași a avut loc dezbaterea „Genuri literare minore, genuri literare majore?”, cu participarea scriitorilor Michael Hăulică, Dănuț Ungureanu, Anamaria Ionescu, Bogdan Hrib, Dan Doboș.
Evenimentul a avut loc în cadrul ediției cu numărul 24 a Târgului de Carte LIBREX, în care Biblioteca Judeţeană „Gh. Asachi” este partener cultural. Discuția s-a axat pe problematica definirii genurilor și subgenurilor în literatura contemporană românească, raportată la practica curentă în literatura de alte limbi. O altă zonă a dezbaterii a fost dedicată dinamicii pe care literatura de gen o cunoaște în ultimii ani în România, despre modalitățile de promovare a acesteia și despre dialogul cu cititorii, care în unele cazuri constituie un public restrâns, având în schimb relații apropiate cu autorii favoriți. 
Pornind de la acest subiect, s-au deschis mai multe direcții ale dezbaterii, care vor fi continuate în întâlniri viitoare.
La eveniment au participat elevi ai Liceului Tehnologic „Petru Poni”, coordonați de profesoara de limba română Beatice Borș.

 

 

****************