În perioada 6-12 aprilie 2015, trei profesori de la Liceul Tehnologic Petru Poni (Daniela Roca, Brîndușa Ionescu, Monica Trupină) au participat la cursul „One nation, one education”. Cursul, finanțat de Uniunea Europeană prin Programul Erasmus+, Acțiunea KA1, a fost organizat de AMFI - Agenzia per la Mobilità e la Formazione Internazionale și s-a desfășurat în Italia, Celano.

Aspectele abordate au fost: sisteme educaționale naționale și europene – diferențe, similarități, preluarea unor modele din UE, reforma școlilor din UE în contextul multiculturalității generată de migrație, idealul educațional și ce putem face pentru a ne apropia de el, job-ul ideal și cum putem ghida elevii pentru o alegere pertinentă. Au fost vizitate și 2 școli-posibilitate de a interacționa direct cu profesori și de a schimba idei, de a afla unele aspecte legate de funcționarea școlilor.

Cursul a oferit fiecărui participant informaţii şi instrumente pentru îmbunătățirea propriei activități, a creat posibilitatea unor viitoare colaborări cu furnizorul de curs, cu școlile din zona respectivă.

Participanţii au primit un certificat de participare activă și Europass-ul care atestă competenţele dobândite.


Coordonator proiect,

 

Prof. Trupină Carmen Monica

Această comunicare reflectă doar opinia coordonatorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.