În perioada 3-7 august 2015, trei profesori de la Liceul Tehnologic Petru Poni (Beatris Borș, Marcel Epure și Monica Trupină) au participat la cursul „European Project Management”.

Cursul a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+, Acțiunea KA1, a fost organizat de European Educational Circle, și s-a desfășurat în Letonia, la Riga. Aspectele abordate au fost: oportunități de dezvoltare a cadrelor didactice prin intermediul proiectelor europene, valori europene care pot fi integrate în viața școlii, strategii de scriere a proiectelor, instrumente necesare implementării proiectelor europene.

 

 

În perioada 10-14 august 2015, trei profesori de la Liceul Tehnologic Petru Poni (Cristinela Bojoga, Aura Boca și Ersilia Coșbuc) au participat la cursul „European Diversity Education”. Cursul a fost finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Erasmus+, Acțiunea KA1, a fost organizat de European Educational Circle, și s-a desfășurat în Letonia, la Riga. Aspectele abordate au fost: integrarea valorilor europene în educația elevilor și instruirea cadrelor didactice, dezvoltarea competențelor interculturale, diversitatea în educație și implementarea programelor educaționale care promovează diversitatea și multiculturalitatea, instrumente și strategii de abordare a diversității.

 

Cursurile au oferit participanţilor informaţii şi instrumente pentru a-şi dezvolta propriile proiecte şi iniţiative, a consolidat cooperarea cu parteneri din ţări europene în vederea stabilirii altor activităţi prin programul Erasmus+. Participanţii au primit certificatul de participare activă și europass-ul, care atestă competenţele dobândite

 

Coordonator proiect,

 

Prof. Trupină Carmen Monica

Această comunicare reflectă doar opinia coordonatorului, iar Comisia Europeană nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informaţiei pe care o conţine.